Bröllopsmässan 2011
De var en tidigt lördagförmiddag som vi befann oss på salongen för att fixa alla våra brudar till bröllopsmässan. Vår lilla Lisa blev tyvärr sjuk lagom till helgens festligheter så vi fick kalla in förstärkning av Jonna Ernberg (3 års elev från Ehrensvärdska) som så gärna ställde upp. Vi hade sammanlagt 18 unika modeller. Rokkokon/barrok tema, 50 tals brud, klassisk brud... det är bara några exempel. Alla blev super snygga och kunde få vilken man som helst på fall. Vår mäster fotograf Anderas från blomman och björnen var givetvis på plats och tog finfina bilder.
Ps: Ni som var där... ni smakade väl tårtorna... ;)
Bilder kommer upp inom kort så håll utkik! Kanske bli ni lika inspirerade som vi. Vi har förälskat oss i 50 talets viktory rolls, rullade luggen och de röda läpparna....Åååhhhh!
Linda på SR
RECEPT: Sol lotion
Till 100ml:
Oljefas:
20ml tiosol
1ml aprikoskärnolja
1g mangosmör
2g VE-fett
Vattenfas:
60ml vatten (gärna destilerat vatten)
3,5g MF-fett
0,5 xantangum
6droppar phenoxylglycerin konservering
Tredje fasen:
2g NFF komplex
3ml aleovera koncentrat
2ml E-vitamin
Vid 25grader:
15droppar eteriskolja ylang ylang
Gör så här:
1.Mät och väg ingredienserna till fettfasen och vattenfasen (xantangummet ska vispas med stavmixer i vattenfasen innan den uppvärms.)
2.Värm fettfasen i ett vattenbad tills allt har smält/blandat sig och temperaturen är 70-75°C
3.Värm vattenfasen till 70-75°C i en kastrull, som sedan skall rymma hela den färdiga crèmen
4. Tag ur skålen med fettfasen från vattenbadet
5. Vispa ned fettfasen i vattenfasen i en tunn stråle, d v s fettmolekylerna skall blandas in i vattnet och med hjälp av emulgeringsmedlet fångas upp och stanna kvar där. Detta kallas också "olja-i-vatten emulgering". De flesta moderna hudcrèmer är sådana emulgeringar, då vattendelen alltid är störst i dem.
6. Håll blandningen varm och vispa grundligt i ca 5 minuter, dessa minuter är mycket viktiga för slutresultatet och temperaturen skall hållas omkring 65-70°C under dessa 5 minuter.
7. Efter 5 minuter kan avkylningen börja – fortfarande under vispning. Avkylningen underlättas om skålen med din crème placeras i ett kallt vattenbad. Du skall inte vispa så hårt som du gör med grädde, utan håll dig i botten av skålen så att du inte vispar ner för mycket luft i crèmen.
8. Tillsätt tredje fasens ingredienser med början vid 45°C.
9. När temperaturen är runt 25°C tillsätts avslutningsvis de eteriska oljorna som sedan rörs in ordentligt i crèmen.
LYCKA TILL!