Linda på SR

Hon har gjort det mesta och nu har hon tillochmed varit med på SR (sveriges radio)! Linda Schuster! Idag pratade hon och gjorde i direktsändning sin egna hemmagjorda sollotion. Vill du göra din egna sollotion?  Kom intill oss på Salong Etage så beställer vi hem de varor du behöver.

RECEPT: Sol lotion

Till 100ml:

Oljefas:

20ml tiosol

1ml aprikoskärnolja

1g mangosmör

2g VE-fett

Vattenfas:

60ml vatten (gärna destilerat vatten)

3,5g MF-fett

0,5 xantangum

6droppar phenoxylglycerin konservering

 

Tredje fasen:

2g NFF komplex

3ml aleovera koncentrat

2ml E-vitamin

 

Vid 25grader:

15droppar eteriskolja ylang ylang

 

Gör så här:

1.Mät och väg ingredienserna till fettfasen och vattenfasen (xantangummet ska vispas med stavmixer i vattenfasen innan den uppvärms.)

2.Värm fettfasen i ett vattenbad tills allt har smält/blandat sig och temperaturen är 70-75°C

3.Värm vattenfasen till 70-75°C i en kastrull, som sedan skall rymma hela den färdiga crèmen

4. Tag ur skålen med fettfasen från vattenbadet

5. Vispa ned fettfasen i vattenfasen i en tunn stråle, d v s fettmolekylerna skall blandas in i vattnet och med hjälp av emulgeringsmedlet fångas upp och stanna kvar där. Detta kallas också "olja-i-vatten emulgering". De flesta moderna hudcrèmer är sådana emulgeringar, då vattendelen alltid är störst i dem.

6. Håll blandningen varm och vispa grundligt i ca 5 minuter, dessa minuter är mycket viktiga för slutresultatet och temperaturen skall hållas omkring 65-70°C under dessa 5 minuter.

7. Efter 5 minuter kan avkylningen börja – fortfarande under vispning. Avkylningen underlättas om skålen med din crème placeras i ett kallt vattenbad. Du skall inte vispa så hårt som du gör med grädde, utan håll dig i botten av skålen så att du inte vispar ner för mycket luft i crèmen.

8. Tillsätt tredje fasens ingredienser med början vid 45°C.

9. När temperaturen är runt 25°C tillsätts avslutningsvis de eteriska oljorna som sedan rörs in ordentligt i crèmen.


LYCKA TILL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0